Voorstelling Kribbe

Kinderdagverblijf La Primavera is gegroeid van een kleine familiale kribbe tot een professioneel kinderdagverblijf dat plaats geeft aan 60 kinderen. Onze originele waarden van kleinschaligheid, warme en huiselijke sfeer hebben wij behouden maar uitgebreid met professionele kennis.

We bieden zowel een horizontale als een verticale werking aan, zo hopen we aansluiting te vinden bij elk kind en zijn/haar gezin.

In de verticale groep ‘Duplo’ kunnen maximum 16 kinderen tussen 0 en 3 jaar opgevangen worden. Deze kinderen verblijven in dezelfde groep met dezelfde vaste begeleidsters gedurende hun hele opvangperiode. We focussen hiermee vooral op vertrouwdheid, stabiliteit en samenhorigheid.

In de horizontale werking worden kinderen per leeftijd opgevangen in verschillende groepen. Op de babyafdeling worden baby’s tot ongeveer een jaar opgevangen in een rustige sfeer. In de kruiper-lopergroep zitten kindjes tot ongeveer 2 jaar. De peutergroep vangt onze oudste peuters op tot de leeftijd van 3 jaar. Kinderen veranderen dan 2 keer van groep. We focussen hiermee vooral op een spelaanbod op maat van de leeftijd van de kinderen.

Al onze kinderen, zowel in de verticale als horizontale werking, kunnen vanaf 2,5 jaar deelnemen aan ons ‘maxipeuter-project’ waarin we kinderen optimaal willen voorbereiden op de overgang naar de kleuterschool. Samen met hen nemen we de tijd om het afscheid van onze kribbe voor te bereiden.

Meer weten?

We vertellen u graag meer.
Contacteer ons voor een afspraak